Donato Angiuli izveidoja Maccone zīmolu kā nišas līniju savai vīna darītavai. Maccone bija pirmā vīna meistara vārds Angiuli vīna darītavā – iespaidīga personība ar izcilu profesionalitāti, labi zināma un cienīta reģionālo vīndaru vidū.
Šīs sērijas vīni tiek gatavoti no seniem Alberello vīnogulājiem, kuru vecums ir no 50 līdz 80 gadiem. Katrs vīnogulājs ražo tikai nelielu daudzumu vīnogu, taču tieši tas vēl vairāk paaugstina vīna kvalitāti un koncentrāciju.
Alberello metode
Lielākajā daļā pasaules vīnogulājus audzē garās rindās, piestiprinātus pie stiepļu režģiem. Alberello metode izceļas kā sena un tradicionāla vīnkopības pieeja, kas sakņojas vēsturiskajās audzēšanas tehnikās. Nosaukums Alberello cēlies no itāļu vārda "mazs koks", un šī metode ir unikāla ar savu audzēšanas veidu.
Atšķirībā no ierastajām vīnogulāju apmācīšanas metodēm, Alberello metode ietver rūpīgu atzarošanu, kas veido kompaktu, noapaļotu formu, atgādinot nelielu koku. Vīnogulāji tiek apgriezti tā, lai tiem būtu centrālais stumbrs ar īsiem, kupliem sānu zariem. Šī unikālā struktūra nodrošina blīvu lapotni, kas pasargā vīnogas no pārmērīgas saules ietekmes un palīdz saglabāt optimālu mitruma līmeni, kas ir būtiski vīnogu vienmērīgai nogatavošanai. Papildus tas uzlabo gaisa cirkulāciju starp vīnogulājiem, samazinot slimību un pelējuma risku.
Lai gan Alberello metode samazina ražību, tā būtiski uzlabo vīnogu kvalitāti un koncentrāciju, nodrošinot izteiksmīgākas garšas īpašības vīnā. Tā arī veicina vīnogulāju ilgmūžību – šādi audzēti augi var sasniegt pat 100 gadu vecumu, ievērojami pārsniedzot parasto, režģos audzēto vīnogulāju mūžu. Turklāt šī metode nodrošina lielāku izturību pret slimībām un sēnītēm, jo vīnogulāji aug brīvā formā un spēj labāk pielāgoties apkārtējās vides apstākļiem.
Tomēr Alberello metodei ir arī savi trūkumi – viens no lielākajiem ir neiespējamība automatizēt ražas novākšanu. Tā kā katrs vīnogulājs veido unikālu, trīsdimensiju formu, mehāniskās ražas novākšanas mašīnas to nevar efektīvi apstrādāt. Visas Alberello vīnogas tiek vāktas tikai ar rokām, nodrošinot augstāku darba intensitāti, bet arī garantējot rūpīgu atlasi un labāko ogu kvalitāti.