EL VALIENTE de Valdaya 2020 13,5%. Sauss sarkanvīns.

Bodegas Valdaya, Ribera del Duero, Spānija.

100% Tempranillo. Vīns iegūts no 30–50 gadus veciem vīnogulājiem. 12 mēnešus izturēts franču ozolkoka mucās. Augļains vīns ar ziedu un balzamiko niansēm. Garša maiga, svaiga ar noapaļotiem tanīniem.

25,00 €

Bodegas Valdaya ir vīna darītava, kas atrodas Ribera del Duero reģionā, kas ir viens no prestižākajiem un pazīstamākajiem vīna ražošanas reģioniem Spānijā. Ribera del Duero reģions ir slavens ar saviem sarkanajiem vīniem, kuru pamatā parasti ir Tempranillo vīnogu šķirne (Spānijā to sauc arī par Tinta del País). Bodegas Valdaya ir ieguldījusi daudz resursu, lai radītu augstākās kvalitātes vīnus, kas atspoguļo reģiona unikālo raksturu.

Vīna darītavas vēsture un filozofija:

Bodegas Valdaya tika izveidota ar mērķi ražot vīnus, kas balstās uz augstākās kvalitātes vīnogu šķirnēm un novatoriskām ražošanas metodēm. Tā apvieno tradicionālās vīnogu audzēšanas tehnoloģijas ar mūsdienīgiem vīna ražošanas procesiem. Vīna darītavas filozofija ir radīt vīnus, kas atspoguļo Ribera del Duero reģiona īpašo klimatu un augsni, nodrošinot patērētājiem bagātīgas un kompleksas garšas.

Bodegas Valdaya izmanto lokāli audzētas Tempranillo vīnogas, kas tiek rūpīgi izvēlētas un ievāktas, lai nodrošinātu vīnu augstu kvalitāti. Viņi izmanto nelielas franču ozola mucas, lai vīns nogatavotos, kas piešķir dzērienam papildu dziļumu un kompleksitāti. Darītava uzskata, ka tas ir svarīgi, lai uzsvērtu vīna izcelsmi un vīnogu potenciālu.

Vīna ražošana:

Bodegas Valdaya ražo vairākus vīnus, no kuriem populārākie ir El Valiente de Valdaya un Valdaya Reserva. Vīna darītava izmanto mūsdienīgas tehnoloģijas un striktu kvalitātes kontroli visos ražošanas posmos, sākot no vīnogu ievākšanas līdz vīna nogatavošanai un pildīšanai pudelēs. Tas ļauj radīt vīnus ar augstu kvalitāti, kas raksturo reģiona īpatnības.

Vīnogu audzēšana un ražošana:

Bodegas Valdaya vīnogu audzēšanas teritorija atrodas Ribera del Duero vīna reģionā, kas atrodas augstāk par pārējiem reģioniem, kas nodrošina labākus apstākļus vīnogu audzēšanai. Klimats šeit ir kontinentāls, ar vēsām ziemām un karstām vasarām, kas palīdz vīnogām sasniegt augstu kvalitāti.

Valdaya vīni parasti tiek ražoti no Tempranillo šķirnes, kas ir visizplatītākā vīnogu šķirne šajā reģionā. Vīnogas tiek ievāktas rokām, lai nodrošinātu visaugstāko kvalitāti, un pēc tam tiek veiktas rūpīgas fermentācijas un nogatavošanas procedūras, lai iegūtu vīnus ar lielisku garšu un struktūru.